تحلیل آزمون ارشد ۹۱ -حسابداری
درادامه مطلب…
اطلاعات عمومی رشته: حسابداری
تعداد دفترچه: ۱ تعداد درس: ۵
تعداد سوال: ۱۳۰ مدت پاسخگویی: ۲۱۰ دقیقه
زمان برگزاری: ۲۶/۱۱/۹۰ روز: چهارشنبه ساعت ۸
تا سال ۱۳۹۰ کنکور رشته حسابداری دارای ۱۶۰ تست بود که از این تعداد ۷۰ تست آن مربوط به سوالات عمومی و ۹۰ تست باقی به تستهای تخصصی اختصاص داشت که با توجه به یکی شدن دفترچههای عمومی و اختصاصی در کنکور ۱۳۹۰ زمان پاسخگویی برای کل سوالات (یک دفترچه) ۲۴۰ دقیقه بود. اما در کنکور ۹۱ تغییراتی رخ داد که در این تغییرات حذف ۳۰ سوال از دروس تخصصی موجب کاهش ۳۰ دقیقه از زمان آزمون شد و زمان کلی آزمون از ۲۴۰ دقیقه به ۲۱۰ دقیقه کاهش یافت. البته حذف ۱۰ تست از هر درس تخصصی ممکن بود برای برخی از افراد که فصلها را به صورت گزینشی خوانده بودند، گران تمام شود زیرا به هر صورت مشخص نبود که تستهایی که قرار است حذف شود ممکن است چه بخشی را حذف کند و یا از چه مباحثی تعداد کمتری تست مطرح شود.
جدول زیر نمایانگر دروس عمومی و تخصصی حسابداری، تعداد سوالات و ضریب دروس در کنکور سراسری و درجه سختی آنها در کنکور ۹۱ میباشد.
بر اساس اطلاعاتی که در جدول بالا ملاحظه میشود، با توجه به ضرایب دروس مالی، ریاضی و آمار نقش بسزایی در کنکور ایفا میکنند. اما در کنار آنها دروس دیگر نیز مهم هستند زیرا تقریبا تمام داوطلبان این درسها را نزدیک به میانگین میزنند. پس برای آنکه بتوان رتبه خوبی کسب کرد علاوه بر اینکه باید میانگین دروس ۲ واحدی را حفظ کرد باید بتوان دروس ضریب ۳ را به بهترین نحو ممکن تقویت کرد.
در جداول زیر میتوانید بودجهبندی سوالات در مباحث درسی را ملاحظه نمایید:
جدول مربوط به بودجهبندی سوالات کنکور در ۷ سال گذشته برای درس حسابداری مالی
توضیحات مربوط به سوالات کنکور درس زبان:
از میان ۳۰ سوال زبان نیمی از آن به زبان تخصصی و بقیه به زبان عمومی تعلق دارد. بخش تخصصی برای داوطلبانی که زبان عمومی قوی ندارند، بخش مهمتر محسوب میشود. زیرا با زمان کمتر با خواندن کتب تخصصی زبان میتوانند نتیجه مطلوبی بگیرند.
کنکور در گذر زمان …
تا چند سال گذشته اکثر داوطلبان زبان را صفر میزدند. به گونهای که میانگین آن منفی بود اما با گذشت زمان نه تنها میانگین این درس افزایش یافته بلکه نقش قابل ملاحظهای در شاخص شدن رتبه ایفا میکند. به خصوص برای داوطلبانی که ریاضی ضعیفی دارند، اهمیت درس زبان دو چندان میشود. زیرا این داوطلبان باید کاستی درصد ریاضی و آمار خود را از بابت زبان جبران کنند.
در سالهای اخیر سوالات ریاضی و آمار زمان بیشتری را در جلسه کنکور میطلبد. این امر در کنکور ۹۰ و ۹۱ کاملا مشهود است. زیرا با توجه به اینکه سوالات آسانی خود را حفظ کردهاند، اما طراحی تستها به سمت تستهای وقتگیرتر رفته است نه سختتر. در نتیجه سرعت عمل نقش بسزایی در موفقیت ایفا خواهد کرد.
در مورد ۲ درس حسابرسی و صنعتی که تستهای کنکور سالهای گذشته مهمترین منبع برای آنها محسوب میشد، مانند کنکور ۸۹ و ۹۰ بود. در نتیجه بهتر بود داوطلبان بیشتر روی تستهای سالهای پیش تاکید کنند اما با برگزاری کنکور ۹۱ شاید بهتر باشد که داوطلبان علاوه بر تستهای سالهای پیش روی تستهای تالیف و البته مفهومیتر تاکید بیشتری داشته باشند.
و اما درس مالی که یکی از دروس خیلی مهم این رشته محسوب میشود؛ طبق روند جدول، برخی از فصول مهمتر هستند. همانند صورتهای مالی، صورتهای تلفیقی، سرمایهگذاریها و … . در نتیجه داوطلب باید سعی داشته باشد روی این فصول تسلط کافی پیدا کند. در ضمن با توجه به روند سوالات، فصلهایی مانند تسعیر و اجاره در این سالها اهمیت چشمگیری یافتهاند. در حالی که مدتها از این فصول سوالی مطرح نشده بود.
قابل ذکر است که طبقهبندیهای انجام شده در بالا ممکن است بسته به زیر مجموعههای فصول تعیین شده تغییراتی داشته باشد. زیرا برخی از سوالات مشترک بین چند مبحث میباشند که به اجبار در این نوع طبقهبندی در یک گروه قرار میگیرند. اما آنچه در این طبقهبندیها خود نمایی میکند؛ بی شک تعداد سوالات در برخی فصول میباشد که تلاش دو چندان شما را در این زمینهها میطلبد.