تحلیل آزمون سال ۹۲ کارشناسی ارشد حسابداری

تحلیل درس های حسابرسی،حسابداری مالی،حسابداری صنعتی،ریاضی عمومی،آمار و احتمالات…

درادامه مطلب…

حسابرسی

آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۲ (بهمن ۹۱)، رشته حسابداری در یک روز برگزار شد و مدت زمان امتحان ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه بود. تعداد سؤالات آزمون کارشناسی ارشد در تمام درسها بدون تغییر تعداد سؤالات درس حسابرسی نیز از ۲۰ عدد بود. نکتهای که در مورد سؤالات کارشناسی ارشد حسابداری به چشم میخورد این بود که در درس حسابرسی با مطالعه سؤالات کنکور سراسری سال های گذشته امکان پاسخ گویی به تعداد زیادی از سؤال ها وجود داشت که بسیاری از این سؤالات در آزمون های آزمایشی مدرسان شریف مطرح شده بود. نکته دیگر کاهش سؤالات مبحث گزارشگری و افزایش سؤالات مربوط به کنترل های داخلی و شواهد حسابرسی بود و اینکه در سؤالات جدید طوری سؤالات مطرح شده بودند که بتوان با استاندارد های قدیمی و جدید بتوان به سؤالات پاسخ داد.

به عبارتی برای اینکه دانشجو بتواند سؤالات حسابرسی را در زمان مناسب حل کند باید قبلا تمام تست های کنکور سراسری را مطالعه کرده باشد.


حسابداری مالی

تعداد سؤال‌های کنکور کارشناسی ارشد رشته حسابداری سال ۹۲ (بهمن۹۱) همانند تعداد سؤال‌های کنکور سال ۹۱ (بهمن۹۰) بوده و تغییری از نظر تعداد سؤال‌ها ایجاد نشده است، همچنین زمان برگزاری کنکور نیز همانند سال قبل سه ساعت و نیم بود.

نکته‌ای که در مورد درس حسابداری مالی قابل توجه است این می باشد که با کاهش تعداد سؤال‌ها از کنکور سال ۹۱(بهمن۹۰) از ۳۰ سؤال به ۲۰ سؤال دیگر هیچ‌گونه سؤالی از حسابداری دولتی طرح نشده است. در کنکورهای قبل از کنکور سال ۹۱(بهمن۹۰) معمولاً ۲ یا ۳ سؤال از حسابداری دولتی طرح می‌شد.

در حسابداری مالی فصل های صورت های مالی اساسی و صورت های مالی تلفیقی دو فصلی هستند که بیشترین تعداد سؤال را به خود اختصاص می دهند.در کنکور سال ۹۱(بهمن۹۰) از فصل صورت های مالی اساسی ۳ سؤال و از فصل صورت‌های مالی تلفیقی ۴ سؤال آمده بود. در کنکور سال ۹۲ (بهمن۹۱) نیز از فصل صورت های مالی اساسی ۴ سؤال و از فصل صورت‌های مالی تلفیقی ۴ سؤال طرح شده است.

کنکور چند سال اخیر نشان داده است که از فصل‌های دارایی‌های غیر جاری، سرمایه‌گذاری‌ها و موجودی کالا حتماً حداقل یک سؤال طرح شده است (در بعضی موارد بیش از یک سؤال).

نکته دیگر این است که در سال‌های اخیر از استانداردهای حسابداری ایران نیز سؤال طرح شده است. به طور مثال در کنکور سال قبل(۹۱) یک تست از استاندارد حسابداری شماره۲۹ )یعنی فعالیت‌های ساخت و املاک( آمده بود و در کنکور سال جاری (۹۲) نیز از استاندارد حسابداری شماره۸ )یعنی موجودی مواد و کالا( سؤال طرح شده است.

برای اینکه داوطلب بتواند به تست‌ها پاسخ دهد باید مفاهیم را بداند در غیر اینصورت با حفظ کردن و یا فقط زدن تست‌های سال‌های قبل نمی‌تواند درصد چندان خوبی بدست آورد.


حسابداری صنعتی

تعداد سؤال‌های درس حسابداری صنعتی در کنکور سال۹۲ (بهمن۹۱) مشابه تعداد سؤال های کنکور سال۹۱(بهمن۹۰)،۲۰سؤال بود.از کنکور سال۹۱(بهمن۹۰) تعداد سؤال ها از ۳۰سؤال به ۲۰سؤال کاهش پیدا کرده است.زمانی که تعداد سؤال‌ها ۳۰ سؤال بود گفته می شد که سؤال ها ساده هستند اما با کاهش سؤال ها به نظر می رسد سؤال های ساده حذف شده است و سؤال های صنعتی یک مقدار سخت تر شده‌اند، البته حرکت به سمت مفهومی تر شدن سؤال‌ها نیز کاملاً مشهود است.

در درس صنعتی سؤال‌ها معمولاً بین فصول پخش می‌شوند و تقریباً از تمامی فصول سؤال طرح می‌شود که البته فصل‌های انحرافات (هزینه‌یابی استاندارد)، هزینه‌یابی مرحله‌ای و تجزیه و تحلیل هزینه، حجم، سود از مهمترین فصل‌ها هستند.

برای اینکه داوطلب بتواند به سؤال‌های صنعتی پاسخ دهد باید مفاهیم را بداند زیرا این درس یک درس محاسباتی می‌باشد و اگر داوطلب مفاهیم را نداند در محاسبات دچار اشتباه می‌شود. در سؤالات معمولاً نکته خیلی پیچیده‌ای وجود ندارد و با تسلط بر مطالب می‌توان به آن‌ها پاسخ داد.


ریاضی عمومی

سؤالات ریاضی عمومی رشته‌های حسابداری و مدیریت در آزمون کارشناسی ارشد ۹۲، به لحاظ تعداد تغییری نداشت و مانند چند سال اخیر ۲۵ سؤال بود.

به لحاظ ضریب سختی به نظر می‌رسد آزمون امسال کمی راحت‌تر از آزمون سال قبل بود و تقریباً تمام سؤالات به طور کاملاً استاندارد طرح شده بودند. فقط دو سؤال غیر تکراری بود که شبیه آن‌ها را قبلاً نداشتیم. به غیر از این دو سؤال عین و یا شبیه بقیه سؤالات در کتاب‌ها و آزمون‌های مدرسان شریف به وفور دیده می‌شد و داوطلبان صرفاً با خواندن کتاب مدرسان شریف به راحتی می‌توانستند به اکثر سؤالات پاسخ دهند. به لحاظ بودجه‌بندی ۲ سؤال از فصل تابع، ۴ سؤال از فصل حد و پیوستگی، ۱ سؤال از بسط دو جمله‌ای، ۶ سؤال از فصل مشتق و کاربرد آن، ۲ سؤال از فصل انتگرال و کاربرد آن، ۵ سؤال از فصل توابع چند متغیره، ۱ سؤال از فصل کاربرد ریاضیات در اقتصاد، ۱ سؤال از فصل معادلات دیفرانسیل و بالاخره ۳ سؤال از فصل ماتریس مطرح شده بود.

همانند سالیان گذشته به نظر می‌رسد فصول توابع چند متغیره و ماتریس از اهمیت خاصی برخوردار هستند و بعد از آن‌ها فصول مشتق و کاربرد آن و همچنین حد و پیوستگی حائز اهمیت می‌باشند.

به داوطلبان رشته‌های مدیریت و حسابداری که سال آینده قصد شرکت در آزمون کارشناسی ارشد را دارند، توصیه می‌کنیم تمام مطالب را به طور کامل بخوانند و طبیعتاً مباحث پر اهمیت‌تر را با حل تست‌های بیشتر مرور کنند و از بررسی و حل تست‌های ۱۰ سال گذشته غافل نشوند.


آمار و احتمالات

درآزمون کارشناسی ارشد سال ۹۲ (بهمن ۹۱)، همانند سال گذشته ۱۵ سؤال آمار و احتمال طرح شده بود.که در مقایسه با سؤالات سال قبل نکات قابل توجهی وجود داشت که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم:

در ابتدا باید گفت که ضریب سختی سؤالات کمی از سال گذشته بیشتر بود و شاید دلیل این موضوع را بتوان محاسباتی بودن سؤالات دانست.

سؤالات امسال شاید به دلیل محتوا فرقی با سؤالات سال ۹۱ نداشت اما به دلیل طولانی بودن راه حلها ،سؤالات امسال را متمایز کرده بود .از نکات قابل توجه دیگر می توان به طرح کردن ۲ سؤال از فصل”آزمون فرض “اشاره کرد که در سال گذشته سؤالی مطرح نشده بود. از شباهت‌های سؤالات امسال با سؤالات سال گذشته هم می‌توان به تعداد سؤالات از فصل “آمار توصیفی” (۴ سؤال) اشاره کرد. پراگندگی سؤالات امسال نیز تقریباً همانند سال گذشته بود که به اهمیت فصل اول (آمار توصیفی) همچنان باید دقت کرد.

با توجه به سؤالات این چند ساله و به خصوص امسال می‌توان نتیجه گرفت که برای موفقیت در این درس نیاز به تکرار و تمرین و حل کردن مسایل تا انتها می‌باشد و فقط فهم صورت سؤال، شرط لازم برای حل مساله است و سؤالات سال ۹۲ این موضوع را به وضوح نشان داده بود.

منبع:مدرسان شریف

یک دیدگاه نوشته شده است! می توانید دیدگاه خود را بنویسید

  1. معصومه می‌گه:

    عالی بود خیلی ممنون

دیدگاه خود را به ما بگویید.