تحلیل آزمونهای سال قبل کارشناسی ارشد حسابداری

حسابداری صنعتی

در آزمون کارشناسی ارشد رشته حسابداری سال ۹۱ (بهمن ۹۰)، از درس حسابداری صنعتی ۲۰ سوال مطرح شده بود و بودجه‌بندی سوالات به صورتی بود که مباحث مربوط به هزینه‌یابی یعنی هزینه‌یابی مرحله‌ای و هزینه‌یابی استاندارد ۳ سوال مطرح شده بود که در واقع این ۲ فصل، مهمترین فصل‌های کتاب محسوب می‌شوند.

درادامه مطلب…

حسابداری صنعتی

در آزمون کارشناسی ارشد رشته حسابداری سال ۹۱ (بهمن ۹۰)، از درس حسابداری صنعتی ۲۰ سوال مطرح شده بود و بودجه‌بندی سوالات به صورتی بود که مباحث مربوط به هزینه‌یابی یعنی هزینه‌یابی مرحله‌ای و هزینه‌یابی استاندارد ۳ سوال مطرح شده بود که در واقع این ۲ فصل، مهمترین فصل‌های کتاب محسوب می‌شوند. از مباحثی مثل تجزیه و تحلیل بهای تمام شده، تجزیه و تحلیل هزینه‌ها جهت تصمیم‌گیری و بودجه‌بندی سرمایه‌ای، هر کدام ۲ سوال مطرح شده بود. از سایر فصول از قبیل تجزیه و تحلیل سربار ساخت، کلیات و مفاهیم،‌ تجزیه و تحلیل (CVP)، هزینه‌یابی جذبی و مستقیم، محصولات مشترک و فرعی، بودجه‌بندی و موضوعات جدید، هر کدام یک سوال در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۱ مطرح شده بود.
سوالات درس حسابداری صنعتی در سال ۹۱، نسبت به آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۰ و ۸۹ مفهومی‌تر و از نظر درجه سختی نسبت به ۲ سال گذشته دشوارتر بود. در این درس نیز مثل سایر دروس تخصصی سعی شده بود که سوالات تکراری و شبیه سال‌های گذشته نباشد.
یکی از نکات قابل توجه در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۱ حسابداری صنعتی این بود که یکی از سوالاتی که در مورد تعداد بهینه سفارش مطرح شده بود بیشتر به مباحث مدیریت مالی مربوط می‌شد و این نوع سوال برای اولین بار بود که در درس حسابداری صنعتی مطرح شده بود.

 

حسابداری مالی

در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۱ (بهمن ۹۰) رشته حسابداری، ۲ تغییر عمده و اساسی نسبت به آزمون سال گذشته ایجاد شده بود، اول اینکه زمان کلی آزمون از ۲۴۰ دقیقه به ۲۱۰ دقیقه کاهش پیدا کرد. دوم این‌که، تعداد سوالات درس تخصصی حسابداری مالی از ۳۰ سوال به ۲۰سوال کاهش پیدا کرد.
♦ در درس حسابداری مالی، بودجه‌بندی سوالات به صورتی بود که از مبحث حسابداری وجوه نقد ۳سوال، سرمایه‌گذاری‌ها ۲ سوال، دارایی‌های ثابت ۲سوال و صورت‌های مالی تلفیقی ۵ سوال مطرح شده بود. سایر سوالات از مباحثی مثل صورت‌های مالی اساسی، موجودی مواد و کالا، شرکت‌های تضامنی،‌ تسعیر ارز، حسابداری کالای امانی، پیمان‌های بلندمدت و حسابداری اجاره‌ها بود که از هر کدام ۱ سوال مطرح شده بود.
در مورد سوالات درس حسابداری مالی به چند نکته می‌توان اشاره کرد:
♦ فصل مربوط به صورت‌های مالی تلفیقی بیشتر از سایر مباحث مورد توجه طراح قرار گرفته و بیشترین تعداد سوال‌ها از این فصل طرح شده است.
♦ سوالات نسبت به سال گذشته مفهومی‌تر بوده و سعی شده بود سوال‌های طراحی شده از قالب کلیشه‌ای و تکراری سال‌های قبل خارج شود.
♦ از برخی مباحث که در سال‌های قبل کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت، سوال طرح شده بود، مثل فصل حسابداری اجاره‌ها.
♦ یکی از سوالات این درس مربوط به استانداردهای جدید بود. (ساخت املاک)

 

حسابرسی

در آزمون کارشناسی ارشد رشته حسابداری سال ۹۱ (بهمن۹۰)، از درس حسابرسی ۲۰ سوال طرح شده بود.
♦ در این درس، همانطور که انتظار می‌رفت، بیشتر سوال‌ها از فصل گزارش حسابرسی (۱۲سوال) مطرح شده بود که در واقع %۶۰ سوالات را هرساله به خود اختصاص می‌دهد. از مباحث کنترل‌های داخلی و حسابرسی موجودی کالا هر کدام ۲ سوال و از فصولی مثل حرفه حسابرسی، شواهد حسابرسی و نمونه‌گیری، ریسک حسابرسی و حسابرسی حسابهای دریافتنی هر کدام ۱ سوال مطرح شده بود.
در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۱ سعی شده بود، سوالات مفهومی‌تر و سخت‌تر از سال قبل طرح شود که این امر در قالب «طولانی‌ شدن متن سوالات» و «توضیحات مبهمی» قابل مشاهده بود. در کل در درس حسابرسی می‌توان با تمرکز بر تعدادی از فصول که نسبت به سایرین از اهمیت بیشتری برخوردار است، درصد قابل قبولی کسب کرد. این روند در سال‌های گذشته وجود داشته و در سال ۹۱ نیز ادامه داشت.
نکته‌ای که در این درس باید به آن اشاره کرد این است که برخی از سوالاتی که جزء فصل گزارش حسابرسی، طبقه‌بندی شده به نوعی به سایر مباحث نیز مربوط می‌شود و برای پاسخگویی به آنها داشتن اطلاعاتی از سایر مباحث نیز مورد نیاز است.

 

دیدگاه خود را به ما بگویید.